Aktuality > Redaktorka Příbramského deníku se zeptala paní ředitelky…

vloženo: 4. 1. 2016

Psalo se dnes v Příbramském deníku. Otázky na paní Mgr.Lenku Mottlovou – ředitelku Nalžovického zámku.

1. Z čeho jste měla letos největší radost?

2. Z čeho jste byla letos nejvíc roztrpčená, smutná?

3. Na co se těšíte v příštím roce?

V osobním životě mám největší radost z mé dcery, ze které vyrůstá milá, sebevědomá a chytrá slečna.

Co se týká mé práce, podařilo se nám v tomto roce otevřít další chráněné bydlení a sociálně terapeutickou dílnu v Příbrami.Velkou radost mám ze všech klientů. Sledování jejich pokroků mi dodává obrovskou energii a potvrzení, že jdeme správnou cestou. Nikdy mě nepřestává udivovat ta ohromná síla a energie, která vzniká a kterou zažívám, když se skupina lidí spojí a jde za vytýčeným cílem. To je pohon, který mě vede dál. Další velkou událostí konce tohoto roku bylo schválení plánu rozvoje našich služeb naším zřizovatelem, tj. Středočeským krajem. Plán je výsledkem tříleté práce nás všech. Z toho máme velkou radost, protože to nebylo lehké a jsme vděčni všem, kteří nás v daných krocích podpořili.

  1. Z čeho jste byla letos nejvíc roztrpčená, smutná?

Důvodů ke smutku moc tento rok nebylo. Jedu na takové zvláštní příjemné pozitivní vlně, jelikož rok 2015 byl pro mě a Nalžovice úspěšný. Nicméně přeci jen mě ve společnosti zneklidňuje černobílé vidění některých problémů, se kterými se v životě potýkáme. Často přijímáme informace pasivně bez pochopení hlubších souvislostí a ověření. Má to dopad do řady oblastí našeho života, ale i v přístupu k lidem s postižením, lidem bez přístřeší atd. A dalším důvodem k roztrpčení je vždy, když mě zklamou lidé, kterým jsem důvěřovala.

  1. Na co se těšíte v příštím roce?

V příštím roce se těším na vše, co přijde. Na nová setkání, nové pokroky všech a další výzvy. Pevně doufám, že i další dny v novém roce budou dobré.

12509788_1205034576176537_6301392263225734867_n

 

 
Domov Nalžovice
Design: DIRTECHO MEDIA s.r.o.